Acik ogretim Lise 2. donem sinavlari

Açık Öğretim Lise 2. Dönem Sınavları hakkında MEB duyuruda bulunda. Duyuru Açık Öğretim Lisesi,  Mesleki Açık Öğretim Lisesi,  Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi Açık Öğretim Ortaokulu kapsamaktadır.

Açık öğretim lise 2. dönem sınavları ne zaman?

-25 Mart Perşembe saat 09:30 başlayıp 29 Mart Pazartesi 23,59'da bitmiş olacak.

Açık Öğretim Lise (AÖL)  Sınav Takvimi 2.Dönem 2021

- Açık öğretim kurumları 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2. dönem sınavları için online sınav sistemi 25.03.2021 (saat 09.30’dan) - 29.03.2021 (saat 23.59’a kadar) tarihleri arasında olacağı açıklandı. Yurtdışından sınava girenlerde Türkiye saatine göre sınav başlama ve bitiş saatlerini takip etmeleri gerekir.

Açık Öğretim Lise Sınavda Kaç Soru Sorulacak?

- AÖL Online sınavında 4 şıklı test sorular olcaktır. 20 soru 25 dakika süre verilecektir. Adaylar online olarak katıldıkları sınavda 25 dakika süreleri olacaktır.


Açık Öğretim Sınavında Elektrikler Gitti İnternet Kesildi Telafi Olur mu?

- Evet. Örenciye bağlı olmayan internet kesintilerinden kaynaklı sınavdan düşmelerde ve sınav sisteminden kaynaklı teknik sebeplerle öğrencinin sınavı tamamlayamadığının tespit edilmesi hâlinde Merkez Sınav Kurulu kararı ile telafi sınavı yapılabilecektir. Eğer evinizde internet erişiminiz yoksa MEB okullarında  online olarak sınav olabilirsiniz.

-Eğer öğrenci elektrikler veya bağlantı sorunu yaşarsa. Bir defaya mahsus sınavdan çıkılıp tekrar girilebilir. Sınavı bitir dediği an tekrar giremez.

AÖL(Açık Öğretim Lisesi) Sınavı Nasıl Uygulanacak?

-Sınav Online olacağı için MEB açık öğretim sitesinden TC kimlik veya e -devletten giriş yaptıktan sonra,


-Meb açık öğretim sitesinden TC kimlik veya e -devletten giriş yaptıktan sonra,


Açılan menüden lise sınavları için  "Online sınav Giriş" kısmına tıklanarak, size ait tanımlı olan sınavları görebilir ve sınavı başlata bilirsiniz. Ortaokul sınavlar için ise" Elektronik Sınav" tıklayıp size tanımlı olan derslerden "Sınavı Başlat"  tıklayıp sınav olabilirsiniz. Sorularda ilerlerken "Kaydet ve İlerle" demeyi unutmayın. Verilen sürede sınavı bitirdikten sonra  kaydederek "Sınavı Bitir " tıklamayı unutmayın.

-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz eklenmiştir. Almanca Öğretmenim Katkıda Bulunduğunuz için teşekkürler.

Pages