Koln Bonn Havalimani

 Almanya Köln Bonn Havalimanı Hakkında

Köln havalimanı Almanya'nın Köln şehrindedir.Köln Bonn Havalimanı,  Almanya'daki ana ticari hava terminalidir. 2018'de 12,96 milyon yolcu hava terminalinden geçerek Almanya'da altıncı sırada yer aldı. 30'dan fazla uçak buradan uçuyor, yaklaşık 130 firmaya ev sahipliği yapmaktadır. Yük- kargo taşıma işi son yıllarda patlama yaptı. 860.000 ton hava yükü (2018) ile Köln Bonn Havalimanı, bir kargo hava terminali olarak Almanya'da üçüncü ve Avrupa'da altıncı sırada yer alıyor.


Köln havalimanı google maps

Çalışma ortamı, 130 kurum ve ofiste (31.12.2017 itibariyle) 14.800 kişiyi doğrudan kullanmaktadır. Toplamda, hava terminali 560 milyon Euro'luk bir ödemeden sorumludur. Hava terminali organizasyonunun kendisi yaklaşık 1.900 temsilciye sahiptir.

Köln Bonn Havalimanı, Avrupa'nın en yoğun nüfuslu bölgelerinde düzenlenmiştir - hava terminalinin 100 kilometrelik bir bölümünde 16 milyon insan yaşamakta ve çalışmaktadır. Hava terminali aynı şekilde Avrupa'nın en büyük ithalat ve ücret bölgelerinden birinin odak noktasındadır: AB'nin brüt kamu gelirinin yaklaşık %40'ı hava terminalinin etrafındaki 400 kilometrelik bir alanda yaratılmaktadır.

Havaalanı, tıpkı Intercity Express (ICE), Regional Express (RE) ve Suburban Trains (S-Bahn) gibi otoyol veya paralı yol ile açık ve kolay bir şekilde açıktır. Yeraltı Havaalanı Tren İstasyonu, Terminal 1 ve 2'nin tam ortasında yer alır. Üç araç çıkışı yaklaşık 12.500 araca otopark sağlar.

Almanya Köln'de Hava Durumu

Köln'de yazlar güneşli ve ılık, kışlar ise dondurucu, havadar ve genellikle gölgeli geçer. Yıl boyunca, sıcaklık normalde 0°C'den 25°C'ye değişir ve nadiren -8°C'nin altında veya 32°C'nin üzerindedir. Seyahat  gezginlerinin belirtiğine puanlara göre, sıcak iklim için Köln'ü ziyaret etmek için en iyi mevsim Haziran ortasından Eylül başına kadardır.


Cologne Bonn Havalimanı olarak adı geçmektedir.

Telefon: +49 2203 404001

Kodu: CGN

Anlık uçak iniş, kalkışlarını ve rötarları www.cologne-bonn-airport.com/en/flights/departure-arrival.html adresinden takip edebilirsiniz.


Köln Bonn Havalimanı Google Maps Haritada Yeri




Köln Bonn Havalimanına Doğrudan Uçuş Olan Türkiye'deki Hava Limanları;

  • İzmir Adnan Menderes Havalimanı 
  • Antalya Havalimanı
  • Balıkesir Koca Seyit Havalimanı 
  • Ankara Esenboğa Havalimanı
  • Istanbul Airport
  • İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı 
  • Trabzon Havalimanı

Köln Bonn Havalimanına PCR Test Merkezi

Köln Bonn Havalimanında PCR corona test merkezi bulunmaktadır. Testler belirli saatler arasında yapılmakta ve 1, 8, 24 saatlik sonuç bekleme sürelerine göre fiyatı değişmektedir. Fiyatları 69€, ile  229 € arasındadır. PCR olmak istemeyenler ise antijen testi ile 30 dakikada sonuç alınabilir. Fakat antijen testi makattan yapılmaktadır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz eklenmiştir. Almanca Öğretmenim Katkıda Bulunduğunuz için teşekkürler.

Pages