Minyatur Harikalar Diyari (Miniatur Wunderland)

Minyatur Harikalar Dıyarı (Miniatur Wunderland) Almanya ve Hamburg ziyaret ediyorsanız gitmeniz gerekenler listesine mutlaka almanız gereken harika bir turistik müze. Bu müzede aslında gemi, havacılık, ve demiryolu, karayolu lojistik  olarak bir çok farklı ülkenin minyatür olarak ulaşım alanındaki sitemlerini görmenizi sağlıyor. Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölümü veya bu gibi benzer bir üniversitede okuyor, veya mezunu isteniz ilgi alanınızda ise bu müzeye kesinlikle Hamburg gittiğiniz zaman uğramanızı öneriyoruz.

2000 yılında Frederik ve Gerrit Braun kardeşler, gezegendeki en büyük oyuncak model demiryolu hattı çerçevesini üretmek için yola çıktılar. Para fonu bulmalarının  ardından Aralık 2000'de geliştirmeye başladılar. Ağustos 2001'de, normalden daha küçük olan üç bitmiş alanda şu anda çalışabiliyorlardı. Bugün, bu küçük dünya, takip edilecek önemli ölçüde daha fazla yer ile 1000 metrekareyi kapsıyor. Her geçen gün yeni ülkelerin ulaşım yolları minyatür olarak sergiye açılmaktadır.





Hamburg'daki Miniatur Wunderland, dünyanın en büyük oyuncak model demiryolu hattı tasarlansada, temelde bir oyuncak tren formatından çok daha fazlasıdır. Bu kesinlikle şehrin dikkate değer Speicherstadt ziyaret etmek için en iyi yer. 15.400 metreden fazla ray ve 1.040 treniyle övünen dünyanın en büyük oyuncak model demiryolu hattıdır. Bu nedenle, özellikle çocuklarla gidiyorsanız, buraya çok fazla vakit harcayabilirsiniz. Özellikler, ABD, İskandinavya ve Almanya'ya ayrılmış bölgeleri içerir, tıpkı gerçekten havalanan uçaklara sahip bir hava terminali ve gerçekten hareket eden yaklaşık 100.000 araca ek olarak, her bir son parçası 500.000'den fazla ışıkla aydınlatılmış ışıklandırma. 400.000 minik ve ilginç insan figürü. Burası Almanya'nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir. Ziyaret planınızda varsa gitmeden önce mutlaka biletinizi önceden rezerve edin. Çocuklar için bir restoran, yemek yeme ve atıştırmalık yeri de mevcuttur.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz eklenmiştir. Almanca Öğretmenim Katkıda Bulunduğunuz için teşekkürler.

Pages